Folosește uși și geamuri termoizolante pentru confort termic indiferent de anotimp

Folosește uși și geamuri termoizolante

Confort termic indiferent de anotimp

Casa de vis este ca un sanctuar al confortului care oferă protecție în fața capriciilor vremii. Iarna ești protejat de frig și de curenții reci de aer, iar vara ești ferit de temperaturile ridicate și de lumina puternică.

Din fericire, casa de vis nu e deloc un proiect utopic, ci unul care poate fi foarte ușor transformat în realitate dacă faci alegeri potrivite.

Elementele-cheie la care merită să te gândești sunt ușile și geamurile, puncte de tranziție dinspre interior spre exterior. Dacă aceste deschideri sunt proiectate din materiale de înaltă calitate, atunci ești cu un pas mai aproape de casa visurilor tale.

Pentru succes garantat, orientează-te spre uși și geamuri termoizolante din PVC sau aluminiu.

Iată beneficiile pe care aceste finisaje le aduc casei tale!

Ia pulsul liniștii cu ușile și geamurile termoizolante Barrier

 

Ce îți oferă tâmplăria cu grad ridicat de termoizolare? Dacă nu te-ai lămurit deja, să știi că aceste deschideri îți oferă un pachet variat de avantaje.

În primul rând, dacă trăiești într-o metropolă aglomerată, uită de zgomotul traficului și de alte zgomote indistincte care îți iau cu asalt locuința. Ușile și ferestrele termoizolante îți oferă o izolare fonică de excepție pentru ca tu să te bucuri de cea mai liniștită și plăcută atmosferă.

Izolarea fonică eficientă se realizează prin alegerea unor profile de calitate, a ramelor, a sticlei termoizolante și a tâmplăriei din PVC adecvate. Pentru anumite tipuri de geamuri și uși ai și varianta placării cu aluminiu.

Tâmplăria din aluminiu este o alegere inteligentă pentru că are multiple avantaje. Acest tip de tâmplărie contribuie la rezistența în timp a ușilor și ferestrelor tale. În plus, izolarea fonică și cea termică sunt sporite.

Pe lângă aceste avantaje, tâmplăria din aluminiu împiedică apa să intre în locuință și oferă rezistență în fața șocurilor mecanice. Spre deosebire de tâmplăria PVC, tâmplăria din aluminiu se remarcă și printr-o cromatică diversă, fiind ideală atât pentru un design clasic, cât și pentru unul minimalist.

Un alt avantaj pe care acest tip de tâmplărie îl are este și gradul scăzut de dificultate la montare.

Uși și geamuri termoizolante pentru o casă echilibrată termic

 

Pe lângă izolarea acustică, ușile și geamurile termoizolante au și un coeficient de izolare termică ridicat. Pe timp de iarnă, căldura este menținută în interior, iar vara locuința e protejată de temperaturile caniculare.

În sezonul rece poți urmări liniștit de la fereastră dezlănțuirea forțelor naturii. Fie că sunt averse, furtuni sau curenți de aer puternici, locuința ta nu va fi afectată la interior.

Acest fapt este posibil pentru că ușile și ferestrele din PVC sunt dotate cu geam termoizolant și cu 2 sau 3 foi de sticlă. Între foile de geam este inserat gaz inert care facilitează izolarea termică.

Sticla termoizolantă recomandată este prevăzută și cu baghete de tip distanțier termic cu inserție de oțel. Acest tip de baghete favorizează pătrunderea luminii în locuință, dar împiedică apariția condensului.

Pentru o izolare ireproșabilă, prietenoasă cu mediul înconjurător, poți alege modelul de fereastră termoizolantă Barrier 100, recomandată și pentru casele pasive.

Uși și ferestre termoizolante: rezistență și siguranță

 

Rezistența în timp și fiabilitatea sunt alte calități pe care le găsești la ferestrele termoizolante din PVC sau aluminiu. La rezistență contribuie și feroneria pentru ferestre care asigură o închidere eficientă.

Dacă elementele de feronerie sunt de o calitate slabă, tot ansamblul deschiderii va fi afectat și va ceda mult mai repede sub acțiunea intemperiilor sau a altor șocuri mecanice. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri că alegi balamale, mânere și sisteme de închidere de înaltă calitate.

Așadar, ușile și ferestrele pot fi prevăzute și cu sisteme de blocare eficiente în caz de efracție.

Vestea bună este că siguranța se poate instala în casa ta la un preț mai mult decât accesibil cu modelul fereastră Barrier aRX A++.

Tipuri de uși termoizolante pentru o casă modernă

Ușile de interior și exterior pentru intrarea în casă servesc la compartimentarea eficientă a locuinței. După cum ai observat deja, profilele de siguranță și armăturile de calitate sunt indicate pentru o casă de vis, confortabilă și sigură.

Anumite tipuri de uși pot fi prevăzute cu praguri de aluminiu cu distanțier termic. Aceste praguri rezolvă diferențele de nivel și facilitează tranziția dintre spațiile locuinței. În plus, aceste praguri neutralizează și diferențele de temperatură, oferind o izolare termică de excepție.

Pentru un design modern și minimalist, mai ai câteva opțiuni pe care merită să le iei în calcul. Una dintre opțiuni se referă la ușile armonice proiectate după principiul tip acordeon format din foi mobile pliant-culisante.

Ușile armonice favorizează vederea panoramică și sunt ideale pentru spațiile cu deschidere largă.

O altă variantă se referă la ușile culisante, renumite prin gradul ridicat de mobilitate pe care îl oferă. Mecanismul de funcționare este transformarea unui întreg perete într-o ușă din geam.

Indiferent de tipul de ușă ales, variantele Barrier mizează pe confort vizual și factor solar mărit. Toate ușile termoizolante pot fi prevăzute cu sisteme de blocare antiefracție pentru că siguranța ta contează.

Cu un pas mai aproape de casa visurilor tale

După cum ai văzut deja, un întreg de calitate este format din profile de siguranță, rame, armături, sticlă termoizolantă, tâmplărie de aluminiu sau tâmplărie PVC și feronerie pentru ferestre.

Niciunul dintre aceste elemente nu trebuie neglijat pentru că rezistența și fiabilitatea ansamblului pot fi compromise. Ansamblul de uși și geamuri termoizolante funcționează ca un organism uman în care un singur organ afectat distruge echilibrul întregului.

Pentru servicii de tâmplărie PVC calitative, ia legătura cu experții Barrier. Un sfat de specialitate te ghidează spre ușile și ferestrele PVC ideale pentru casa ta.

Deschide ușa potrivită și vezi cum orizontul ți se schimbă!