Ferestre termoizolante PVC și aluminiu: avantaje, diferențe și costuri de achiziție

Ferestre termoizolante PVC și aluminiu:

Avantaje, diferențe și costuri de achiziție

Atunci când renovezi un spațiu sau când amenajezi o nouă locuință, vrei să alegi cele mai eficiente soluții. Și, de regulă, toate planurile tale pleacă de la spațiile care fac legătura cu exteriorul: ferestrele și ușile.

Ei bine, în acest segment te vei lovi de o dilemă ce constă în alegerea tâmplăriei potrivite; pe scurt, PVC sau aluminiu?

Cu rezultate notabile în ceea ce privește performanțele termoizolante, atât ferestrele din PVC cât și cele din aluminiu sunt opțiuni de luat în calcul. Alegerea ta va depinde de profilul proiectului, buget și propriile preferințe în materie de design și materiale.

Desigur, aspectul contează la fel de mult precum funcționalitatea propriu-zisă, ceea ce înseamnă că produsele pe care le cauți trebuie să asigure versatilitate și fiabilitate.

Experiența ne-a învățat că un produs de calitate este mai mult decât un simplu material. În atingerea maximului de performanță, ferestrele trebuie privite ca un ansamblu tehnologic.

De la tâmplărie, feronerie și până la montaj, fiecare detaliu este esențial.

Aici, la Barrier, înțelegem toate aceste aspecte și ne asigurăm că fiecare proiect realizat întregește ideea de cămin. Pentru că acasă este acolo unde te simți confortabil și în siguranță.

De aceea este important să alegi tâmplăria potrivită pentru specificul proiectului tău. Iar în rândurile de mai jos te vom ajuta să înțelegi care sunt avantajele, diferențele și costurile aferente ferestrelor termoizolante din PVC și aluminiu.

Ferestre termoizolante PVC și aluminiu: avantaje și diferențe

 

În ambele cazuri vorbim despre ferestre eficiente, capabile să ofere atât confort termic, cât și acustic. Desigur, așa cum am spus deja, pentru a folosi fereastra la potențialul ei maxim ai nevoie ca montajul să fie unul de cea mai bună calitate.

În ceea ce privește alegerea materialelor și a tâmplăriei, ai nevoie să înțelegi care sunt particularitățile specifice în ambele cazuri. Pentru câ atât PVC-ul cât și aluminiul aduc în prim plan avantaje diferite.

Ferestre termoizolante din PVC

 

Ferestrele termoizolante din PVC sunt cele mai populare în rândul utilizatorilor, fie că vorbim despre spații rezidențiale, sau de segmentul industrial.

Sunt geamuri termopan cu tâmplărie eficientă atunci când vine vorba despre factorul termic. În plus, reprezintă și o soluție potrivită pentru cei care pun preț  pe izolarea fonică.

PVC-ul este rezistent la șocuri, are un aspect simplu și clasic, dar care surprinde prin discreție și eleganță. Este o soluție care nu se demodează și care permite întreținerea ușoară a geamurilor din termopan.

Cu toate acestea, ferestrele termoizolante din PVC au o durată de viață mai scurtă față de cele din aluminiu. Rezistența în timp este mai mică, în special atunci când sunt supuse unor condiții de temperatură și umiditate extreme la exterior. Desigur, asta nu înseamnă că vei avea probleme cu aceste ferestre. Însă, din punct de vedere comparativ, tâmplăria din aluminiu este mai rezistentă decât cea din PVC.

PVC-ul nu va genera condens datorită capacității crescute de izolare termică. În plus, poate fi reciclat în proporție de până la 100%. Mai mult, este un material antibacterian și antifungic cu un factor termic (K – W/mK) extrem de eficient.

În portofoliul de produse Barrier poți alege din 4 tipuri de ferestre din PVC: Barrier aRX, Barrier 70, Barrier 80+, respectiv Barrier 100. Verifică fișa tehnică a fiecărui produs și vezi care este factorul termic și de izolare fonică de care poți beneficia.

Ferestre termoizolante din aluminiu

 

Spre deosebire de tâmplăria PVC, care merge pe rețeta unui design clasic și compact, tâmplăria din aluminiu este mai versatilă, adaptându-se cu ușurință unor cereri cu caracter specific.

Pe scurt, atingi dimensiuni mai mici, pentru un aspect minimalist. În plus, te bucuri de posibilități nenumărate de personalizare atunci când vine vorba despre culorile tâmplăriei. Practic, nu trebuie decât să alegi codul de culoare preferat (în gama de culori RAL) și să vezi cum proiectul tău prinde viață.

Rezistența ferestrelor din aluminiu este superioară celei din PVC. Geamurile din termopan cu ramă din aluminiu asigură protecție la șocurile mecanice specifice încercărilor de pătrundere prin efracție. Iar rama nu se va deforma în prezența vântului puternic, sau sub acțiunea schimbărilor frecvente de temperatură de la exterior.

Tâmplăria se opune uzurii anuale, ceea ce însemnă că te poți bucura de ferestrele tale pentru o perioadă de până la 50 de ani. Iar proprietățile termoizolante și fonoizolante asigură confort crescut chiar și în cazul unor fenomene meteo extreme.

Ferestre termoizolante PVC și aluminiu: costuri de achiziție

 

Dacă ai un anumit buget în care trebuie să te încadrezi, este bine să știi că ferestrele din PVC sunt mai accesibile.

Pentru ca aluminiul să atingă performanțele de izolare fonică și termică a PVC-ului are nevoie de soluții tehnice suplimentare. Aceste soluții implică folosirea de materiale suplimentare care vor intra în componența ansamblului finit. Ei bine, toate aceste materiale, precum și specificul aluminiului, fac ca prețul de achiziție al ferestrelor să fie ceva mai ridicat.

Desigur, bugetul va varia de la un proiect la altul. Este important să soliciți ajutorul specialiștilor pentru a obține o cotație de preț realistă pentru fiecare caz în parte. Tot un specialist îți poate recomanda ce tip de tâmplărie este recomandată pentru proiectul tău.

Concluzii

 

După cum vezi, atât ferestrele din PVC cât și cele din aluminiu pot reprezenta soluții fiabile pentru amenajarea spațiilor tale. Însă, înainte de a face o alegere trebuie să clarifici care sunt așteptările tale de la produsul finit. Iar, la final, să optezi pentru soluția care te avantajează cel mai mult, atât din punctul de vedere al performanțelor atinse, cât și al prețului de achiziție.

Pentru servicii de tâmplărie PVC, sau din aluminiu poți oricând contacta un reprezentant Barrier. Acesta te va direcționa către produsele de care ai nevoie pentru proiectele tale.

În plus, poți căuta acum un distribuitor Barrier în vederea stabilirii unei întâlniri directe.

Noi îți urăm spor la treabă și cât mai multe proiecte finalizate cu succes.